Når børn sørger
Det handler om, hvordan vi møder vore børn, hvad enten det er egne børn, eller børn, vi arbejder professionelt med i f.eks. daginstitution eller skole. Min undervisning berører de store sorger ved død, skilsmisse og anden adskillelse fra den, som barnet elsker - men også mange andre følelser og ikke mindst vores reaktion på dem som voksne.

Jeg har gennem mange år udfordret og undervist professionelle og forældre i, hvordan vi kan tage os bedst muligt af børn, der er kede af det - eller vrede, glade, sørgmodige osv. Det har bragt mig rundt på skoler, daginstitutioner, kommuner, uddannelsesinstitutioner, efterskoler og på åbne kurser i hele Danmark.

Børns følelsesliv er en udfordring til os voksne. Dels fordi vi selv har vore følelser med i bagagen, når vi møder barnet, der sørger eller koger af vrede. Dels fordi vi kulturelt har lært at pakke de sværeste følelser væk. Og ikke mindst fordi vi gerne vil give vore børn den bedste barndom, der findes. Vi er nødt til at spørge os, om den bedste barndom er en barndom helt uden smerte. Eller om vi må acceptere, at livets vilkår er en passende blanding af sol og regn, glæde og sorg. Også for børn.

Se mere: Omsorgsplaner


Retur til hovedsiden.